Vragen…


Dit moet ik van me af gaan schrijven om het te gaan begrijpen.Dat is het antwoord op de vraag:”Wat moet ik met alle vragen in mijn hoofd waarop ik mijzelf geen antwoord kan geven?”Het zijn er zoveel, maar de vraag die bovenaan staat is :”Wie ben ik?”.


Die vraag stel ik mezelf, sinds ik vorige week als Nederlands, Surinaamse, Joodse , Homoseksuele man met HIV , de anti racisme demonstratie heb bezocht op de Dam.Ik was er altijd trots op dat (voor mijn gevoel) mijn kleur nooit een issue was in mijn leven.

Nooit eerder voelde ik mij geroepen om deel te nemen aan een anti racisme demonstratie.De ochtend na de demonstratie kwam het besef heel hard binnen, dat mijn kleur voor veel mensen dus wel een issue is.


“Maar jij bent blank opgevoed “.  Hoe vaak is dat niet tegen mij gezegd…met de beste bedoelingen. En ik was daar blij mee!Maar hoe pijnlijk is die opmerking? Is een “blanke” opvoeding de enige juiste? Of wil je ermee zeggen dat je mij accepteert omdat ik op jou lijk?Wat het antwoord ook is…Niet okay! 


“Maar de discriminatie tussen “jullie” onderling is ook erg”.Daar ben ik mij binnen mijn eigen veelkleurige familie erg van bewust. Ik maak de discriminatie van 2 kanten al mijn hele leven mee.Niet okay!


Wat zegt mijn reactie op discriminatie over mij? Hoe erg discrimineer ik zelf?


Zomaar een paar vragen waar ik het antwoord niet op heb..maar door het van me af te schrijven ; gaat het zeker duidelijker worden. Ik weet niet of ik antwoorden ga krijgen.Maar ik weet wel dat ik jullie graag mee neem op deze reis door mijn hoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s