Nu Al ?

Wat ik de afgelopen 2 weken alweer veel lees en hoor,  van vooral blanke Nederlanders, is dat ze de discussie over racisme nu wel zat zijn! 
Hoe dan? Nu al?
Deze discussie dwingt mensen (van alle rangen, standen en kleuren), om na te denken over hun eigen gedrag. En zoals we uit ervaring weten , na de HIV pandemie,  is dat precies wat mensen niet graag doen.


Het is natuurlijk veel gemakkelijker om over het gedrag van een ander te zeuren, dan je eigen gedrag te veranderen.Dan snap ik inderdaad dat je deze discussie nu al zat bent. Maar helaas zullen we deze discussie moeten blijven voeren.


Zolang er nog mensen zijn die zich hardop afvragen :” Waarom die mensen niet terug gaan naar hun eigen land als ze het hier zo slecht hebben?” zullen we moeten blijven praten.


Ik ben een geboren Nederlander…Mijn ouders zijn geboren met de Nederlandse nationaliteit….Mijn grootouders zijn geboren met de Nederlandse nationaliteit….Mijn overgrootouders zijn geboren met de Nederlandse nationaliteit..en mijn overgrootmoeder is tot haar 5e nog slavin geweest…maar ze had de Nederlandse nationaliteit…Dus..zou iemand mij kunnen vertellen waar wij dan heen zouden moeten? 


Nergens heen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s